Cred că dragostea ne ridică în proprii noştri ochi. Şi cât de mult ai vrea să fii aşa cum te vede celălalt! Ai dori, şi chiar încerci, să micşorezi distanţa dintre ceea ce ştii că eşti în realitate şi ceea ce intuieşti că vede în tine cel pe care-l iubeşti. - Octavian Paler

duminică, 21 august 2011

Never ever

 
   Ca un om sa iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devină cineva, sa devină o lume el însuşi de dragul cuiva. – Rainer Maria Rilke

    Dacă sarcina asta este grea las la latitudinea ta sa judeci. Dar dacă timpul trece si dacă el nu ti-a spus să te iubesc până acum, nu te va iubi niciodată. Ştii o modalitate prin care poţi cere dragostea ce ti se cuvine, prin care poţi învinge gelozia pe care o simţi si pe aerul ce se mişcă în jurul lui si asta pentru ca nu ai primit ce meriti? Sunt momente cînd nu pot mînca sau dormi si simt ca ar trebui sa-l las sa plece dar copilul din mine nu vreau pentru ca are impresia poate falsă ca este menit sa fie al lui. 
   Am impresia ca fanteziile ar putea ajuta si mă întreb cum am putea tu si eu trece peste încă o seara fără sa ignorăm ceea ce ni se citeşte în ochii? Am putea fi un cuplu dar pentru tine dragoste este un lucru ieftin.
   Dragostea îi arată omului cum ar trebui el sa fie. Cînd iubeşti, descoperi în tine o nebănuită bogăţie de tandrete si duioşie si nici nu-ti vine sa crezi ca eşti în stare de o astfel de dragoste . (A. P. Cehov)
 

Un comentariu:

  1. Da asai sa iubesti pe cineva este adevaratul test, sa-i spui unei persoane sa-i iubesti este un lucru dar si daca aceea persoana iti raspunde la fel atunci chiar esti in al 9-lea cer. Iubirea este un lucru sfant, si trebuie pretuita in orice moment si ea ne ajuta sa trecem peste greutati.

    RăspundețiȘtergere